Tijdens het Jaarevent Smart Industry 2018 onthulde staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat de naam van een nieuwe organisatie die software heeft ontwikkeld voor het verzamelen, opslaan en integreren van (Big) data. Drys zorgt hierdoor voor goedkopere productie. Behalve dat dit werkgelegenheid oplevert voor system integrators in Nederland, zal het voor bedrijven steeds aantrekkelijker worden om productie terug te halen vanuit bijvoorbeeld Azië.

Smart Industry geeft Drys duwtje in de rug

KxA nam deel aan het fieldlab Region of Smart Factories, waardoor zij net dat duwtje in de rug kregen om verder te gaan met de ontwikkeling van hun product. Wilma Mulder, commercieel manager Drys: “De ontwikkeling van ons product was al gaande, maar door het fieldlab hebben we meer inzicht en nog meer motivatie gekregen om de software door te ontwikkelen. Dat resulteert in de lancering van een nieuw bedrijf en product. Drys. Ik ben er trots op dat we dit vandaag mochten onthullen”.

KxA + Future Industries = Drys

KxA Software Innovations brengt samen met Future Industries een nieuw product op de markt. Een zogenaamde Historian. Dit is een term uit de industrie die gebruikt wordt voor systemen die data uit productielijnen opslaat en verwerkt. Een goede Historian is flexibel, kan gekoppeld worden aan verschillende software systemen, er kan intelligentie aan toegevoegd worden (bijvoorbeeld analyses), heeft een zeer hoge performance en kan real time, streaming data verwerken.
Drys kan gebruikt worden voor: optimalisatie, predictive maintenance, digital twin, fault finding, data analytics, dashboards, instructies, workflow, proces mining, track & trace en meer. Het systeem draait al stabiel bij verschillende bedrijven, waaronder Philips.

Werkgelegenheid

Technieken als Drys gaan een essentiële bijdrage leveren aan de concurrentiepositie van industriële bedrijven in Nederland. Dit is mede gerealiseerd door de Smart Industry agenda en het fieldlab RoSF, waardoor er weer een bijdrage geleverd wordt aan de verdere innovatieslag van industriële bedrijven. Dezelfde tijdszone, geen cultuurverschil en ook de kostenreductie in de Nederlandse industrie. Redenen voor de beweging die inmiddels is ingezet, namelijk de terugkomst van de productie vanuit onder andere Azië. En dat versterkt de Nederlandse maak- en procesindustrie.

Kijk voor meer informatie op www.drys.nl.