Kom op donderdag 15 februari naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en volg een seminar over Internet of Things.

Dankzij de digitale revolutie heeft menig gebouweigenaar en -beheerder de beschikking over apparaten die 24 uur per dag met elkaar communiceren. De informatie die wordt uitgewisseld staat in dienst van het optimaliseren en verbeteren van gebouwprestaties. Dit netwerk van diverse apparaten verzamelt belangrijke data over de werking van het gebouw en de aanwezige gebruikers. Aan de hand van deze gegevens worden processen geoptimaliseerd en verbetert het gebouw zich in essentie tot in de eeuwigheid. Hierbij gaat het allang niet meer alleen over het energieverbruik en het terugdringen ervan.

Anno 2017 wordt informatie over de looproutes van personeel en gebruikers en persoonlijke klimaatinstellingen opgeslagen en gemonitord. Via apps ontvangen gebruikers real time gegevens over beschikbare werkplekken en optimaliseert het gebouw aan de hand van gedragspatronen. Smart watches houden bij hoeveel we bewegen, wat onze hartslag is en waar we zijn.

Door gebruik van sensoren gaan we naar gebouwen die voor mensen zorgen. Een belangrijke uitdaging voor de bouw- en vastgoedsector is hierbij het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de data-infrastructuur. Deze moet vorm kunnen geven aan nieuwe ontwikkelingen. Andere opgaves zijn het afstemmen van slimme apparaten op elkaar, het slim monitoren van data en het security en privacy-vraagstuk. Experts van de Kamer van Koophandel en BSI Group gaan u er in deze inspirerende sessie over vertellen.

Koop nu uw ticket en krijg na het seminar het boek “Internet of Things technologie die de wereld volledig op zijn kop gaat zetten” van Willem Vermeend en Jan Willem Timmer cadeau!

Klik hier voor meer informatie en bekijk het volledige programma of schrijf u direct in.