Als de software van uw organisatie up-to-date is, bent u niet alleen verzekerd van de laatste functionaliteiten die de meest recente versies bieden, maar ook van de beste beveiliging. Veel updates worden immers uitgebracht om ontdekte beveiligingsproblemen op te lossen. Mocht uw organisatie onverhoopt toch te maken krijgen met een storing of virus, zoals bijvoorbeeld een besmetting met gijzelingssoftware, zorg er dan voor dat u back-ups achter de hand heeft. Zo voorkomt u dataverlies en/of een onderbreking van uw werkzaamheden.

Voer de volgende acties uit zodat u en uw organisatie altijd werken met de laatste software en er geen dataverlies is in het geval van een storing of virus in het bedrijfsnetwerk.

Kijk voor alle informatie en praktische tips op de zakelijke pagina’s van Veilig internetten: https://veiliginternetten.nl/zakelijk.

Onderwerpen aankomende nieuwsbrieven
In de rubriek ‘Cybersecurity’ worden in de komende nieuwsbrieven de volgende onderwerpen behandeld:
•Phishing, ransomware en meer cybercrime (24 augustus)
•Internet of Things (21 september)

Voor meer over cybersecurity in Smart Industry zie ook de website van Smart Industry: https://www.smartindustry.nl/ictkernvoorwaarden/cybersecurity/

Website Veiliginternetten.nl
De website Veiliginternetten.nl is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Veiligheid en Justitie / Nationaal Cybersecurity Centrum, ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en het bedrijfsleven. De website kent een deel voor particulieren en een deel voor zakelijke gebruikers.