Advieslijn: specialisten staan voor u klaar

Voor informatie, advies, klankbord, en suggesties voor nuttige contacten kunt u altijd bellen met de Smart Industry Informatie- en Advieslijn. Een team van gespecialiseerde consultants staat voor u klaar.

Voor veel ondernemers is het nog niet zo makkelijk om een eerste stap te zetten als het gaat om Smart Industry. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en er komen veel nieuwe zaken op hen af. Voor ondernemers is het grootste knelpunt dit allemaal te absorberen en te vertalen naar kansen voor het eigen bedrijf.

Toch is het belangrijk om die eerste stap te maken. Sterker nog, hoe eerder hoe beter, want er staan veel belangen op het spel, zo blijkt uit de Smart Industry Implemantatieagenda 2018-2021. Zo heeft de industrie 82% aandeel in de export van in Nederland geproduceerde goederen en vormt daarmee een belangrijke basis van ons welvaartsniveau. Vooroplopen in digitalisering van de industrie is dus cruciaal voor het bevorderen van de werkgelegenheid en de toekomstige economische groei.

Vergroten van concurrentievermogen

Uit de Implementatieagenda blijkt verder dat ons concurrentievermogen wordt versterkt door digitalisering. Door een hogere productiviteit creëren we meer toegevoegde waarde per werknemer, boren we nieuwe markten aan en leveren we eindproducten af met een betere kwaliteit. Gerichte investeringen, bijvoorbeeld in Automation en Artificial Intelligence, kunnen 1,3% bijdragen aan de verhoging van het BNP van Nederland en 1,2% van de Europese Unie (ITIF, 26 november 2016).

De Digital Transformation Scoreboard 2017 toont aan dat 14% van de in totaal 477 ondervraagde Europese bedrijven – die in de afgelopen drie jaar hebben geïnvesteerd in digitale technologieën – een omzetstijging van meer dan 20% hebben gerealiseerd. Van deze 477 ondervraagde Europese bedrijven heeft 39% een omzetstijging tot 20% gerealiseerd.

Kortom: investeren in Smart Indystry loont! Dat neemt niet weg dat de vertaalslag naar kansen voor het eigen – digitale – bedrijf soms best lastig is. Daarom heeft Smart Industry een Smart Industy Informatie- en Advieslijn in het leven geroepen. Hier Wie vragen heeft over Smart Industry of vrijblijvend informatie wil inwinnen, kan bellen naar: 088 585 22 25.

De Kamer van Koophandel (KvK) informeert ondernemers eveneens over Smart Industry en helpt hen om effectief aan de slag te gaan. Interesse voor een inspiratiesessie Smart Industry in uw regio? Vraag het aan via robin.de.haan@kvk.nl.