TERUGBLIK

Op maandag 5 februari vond het Smart Industry Jaarevent plaats bij Spant Congrescentrum in Bussum. Maar liefst 750 bezoekers waren naar het evenement afgereisd om naast het volgen van een dynamisch plenair programma ook aan inspirerende parallelsessies deel te nemen. Tijdens het Jaarevent overhandigde voorzitter van FME en Team Smart Industry Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink de Implementatieagenda 2018-2021 aan Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

Implementatieagenda 2018-2021: Nederland moet voorop blijven lopen

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink bij de overhandiging: “De Smart Industry Implementatieagenda is een versnellingsagenda. Ik wil samen met bedrijven, medewerkers, kennisinstellingen én overheid een sprint trekken naar de digitale toekomst.” Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat); “Digitalisering is erg belangrijk voor de groei van de Nederlandse industrie. Maar dan moet een ondernemer wel met de nieuwste software kunnen werken en moeten er bijvoorbeeld opleidingen ontwikkeld worden op het gebied van robotprogrammering. Ik steun daarom de overkoepelende Smart Industry Implementatieagenda. Met deze agenda investeren we in kennis en vaardigheden, helpen we bedrijven en kennisinstellingen om veilig en effectief hun data te delen en stimuleren we met behulp van Fieldlabs regionale samenwerking.”

Masterclass door Willem van der Leegte, VDL Groep

Willem van der Leegte, president-directeur VDL Groep, gaf tijdens het plenair programma een masterclass. “De grootste uitdaging voor ons op dit moment is het werven van personeel. We hebben 400 vacatures. Reden temeer om, als functies door de digitalisering vervallen, de mensen te behouden, door ze om te scholen.” Maar ook de overheid is daarvoor nodig, vindt Van der Leegte: “Er moet veel meer geld richting onderwijs, natuurlijk in de eerste plaats het technisch onderwijs, incluis de universiteiten, anders ben je echt slecht bezig.” Lees meer op de site van VDL Groep.

Brief staatssecretaris Mona Keijzer aan de Tweede Kamer

Op 5 februari stuurde staatssecretaris Mona Keijzer een brief over de Implementatieagenda Smart Industry naar de Tweede Kamer, waarbij ze aangaf de Implementatieagenda te omarmen en in 2018 €3,5 miljoen te investeren in Smart Industry. Lees hier de brief aan de Tweede Kamer.

Tijdens het event werd tijdens het plenair programma de Smart Industry video getoond, maakte Jelle Drijver een vlog van alle hoogtepunten en kregen de bezoekers na afloop de nieuwe Fieldlabposter mee.

Smart Industry Jaarevent 2018 Vlog

5 februari 2018