4. Smart Bending Factory

Ultramoderne fabriek voor het lasersnijden en buigen van staal, geheel via internet aangestuurd.  Doel: ‘total-cost-of-ownership’ met 20% verlagen en ‘time-to-market’ 5x sneller.

Wereldwijd innovatie-toonbeeld worden in maatwerk voor de metaalindustrie om kleine series 25% goedkoper en 5 keer sneller op de markt te brengen.

Binnen het project wordt een fysieke ultramoderne fabriek op het gebied van het snijden en buigen van metaal opgezet waarin bedrijven kennis, ervaring en middelen met elkaar delen en bewerkingsprocessen gezamenlijk exploiteren. Via internet kunnen klanten volledig gedigitaliseerd producten bestellen, waarvan de kosten van één product gelijk zijn als ware het een product uit een serie van 500 stuks. Hierdoor worden de totale kosten over de levensduur van het product verlaagd, bedrijfsprocessen versneld, en wordt materiaalbesparing gerealiseerd en de concurrentiepositie van deelnemende bedrijven verhoogd. Dit wordt mede ondersteund door masterclass voor deelnemers en andere geïnteresseerden.

Status: Er is door een tiental partners een samenwerkingsovereenkomst ondertekend en een financiële bijdrage vanuit het EFRO-programma 2014-2020 is onlangs toegekend. Locatie Gelderland/Varsseveld en wijde omgeving. De opening van de eerste operationele Smart Bending Factory wordt in het najaar van 2016 verwacht. De eerste Smart Masterclasses zijn ondertussen afgerond en een vervolg hierop staat in de steigers.

Partners, Founders, MKB: 247TailorSteel (initiator/ founder), Gunnebo Doetinchem, Innclose, Staja Constructie, Viscon, Jansen Metal Products, ROC Graafschap College, Anton Tijdink Opleidingen, Rosendael Twente

Contactpersoon:
Ferdinand Nibbeling – ferdinand.nibbeling@247tailorsteel.com

 http://www.247tailorsteel.com/