17. De Duurzaamheidsfabriek

Smart Solutions maritieme automatisering (Robotica) en Smart Metrology. Het stimuleren van ontwikkeling, valorisatie van innovaties in maritieme sector en faciliteert het ‘Leven lang leren’.

De duurzaamheidsfabriek is een open innovatie-omgeving voor (MKB) bedrijven uit de regio, waarbij de duurzaamheidsfabriek een regisseur/programmeur is van Toegepaste Innovaties voor de Maritieme en energie sector. De duurzaamheidsfabriek werkt vanuit prototyping en testing niveau TRL 5 naar TRL 9. Daarbij gaat het veelal om smart industry oplossingen (automatisering, digitalisering, robotisering en technologie in samenhang).

De Duurzaamheidsfabriek stimuleert de ontwikkeling, valorisatie van (maritieme) innovaties van het bedrijfsleven, technologie, robotica, ICT en duurzame exploitatie en faciliteert in combinatie met het leven lang leren voor partijen. Daarnaast is er de unieke samenwerking tussen een dertigtal bedrijven, overheid en onderwijs.

Status: Op 28 juni heeft de Duurzaamheidsfabriek de titel Fieldlab Smart Industry ontvangen. De Duurzaamheidsfabriek is een initiatief van de coöperatie Leerpark waarin gemeente Dordrecht en het Da Vinci College samenwerken.

Partners, Founders, MKB: Valk Welding, Scheepswerf Slob, De Waal, Krohne Altometers, PRIVA, Verkerk, VIV, Opleidingsbedrijf Installatiewerk, VAF, Da Vinci College.

Contactpersonen:
Rein Meester
rmeester@duurzaamheidsfabriek.nl

Daan Wortel
dwortel@duurzaamheidsfabriek.nl

 www.duurzaamheidsfabriek.nl
 http://www.duurzaamheidsfabriek.nl/bedrijven/algemeen/visie/