Events

22 juni | COTEC Innovation Summit

Online 

Dit jaar vindt de 17e editie van COTEC Innovation Summit digitaal plaats.

Lees verder

23 juni – 8 oktober 2020 | AI Summerschool | 10 online sessies over digitale transformatie

Online

“Big Data en Kunstmatige Intelligentie vormen een revolutie van eenzelfde orde als die van Copernicus, Darwin of Freud.”

Neem deel aan de FME AI Summerschool en leer alles over AI en data. De AI Summerschool is een serie van tien online seminars voor directie en hoger management van organisaties die de digitale transformatie serieus nemen. Topwetenschappers van de Jheronimus Academy of Data Science delen hun kennis met je. Na afloop krijg je een actieplan op maat waarmee je AI in jouw bedrijf kunt toepassen.

Lees verder

26 juni | Smart Industry Webinar: Post-corona & wat we nu al kunnen doen

Online | 9:00 tot 10:00 uur

Wat staat ons te wachten na corona en hoe spelen we hier het beste op in? Wij kunnen helaas niet in een glazenbol kijken, maar nadenken en anticiperen op post-corona kunnen we nu al wél! Praat mee tijdens het Smart Industry Webinar op vrijdag 26 juni.

Lees verder

1 juli | Smart Industry Webinar: Robots krijgen geen corona

Online

Nieuwe realiteit, nieuwe skills. Robots krijgen geen corona: leren en programmeren vanuit huis.

Sterker uit de crisis? Bereid je dan nu voor door je goed te positioneren voor de nieuwe realiteit die ten gevolge van de crisis zal ontstaan. Gebruik de tijd om je innovatiekracht te vergroten en de daarbij behorende vaardigheden te verkennen. Dit webinar geeft je inzicht in het belang en de mogelijkheden van robotisering voor je bedrijfsstrategie en hoe je niet alleen robotlasopleidingen online kunt volgen, maar ook hoe je vervolgens online je robots op afstand kunt bedienen.

Lees verder

2 juli | Webinar: Zet je bedrijf in pole position met Artificial Intelligence

Online

Artificial Intelligence biedt enorm veel kansen, maar hoe verzilver je die als bedrijf in de technologische industrie? En waar start je? Om deze vragen te beantwoorden organiseert het FME-platform ‘AI for Industry’ samen met partners workshops over AI.

Lees verder

6 juli | Webinar: Startup Solutions for the Mechanical Engineering Industry

Online 14:15 t0t 15:45 | Engels 

Webinar “Startup Solutions for the Mechanical Engineering Industry: North Rhine-Westphalia & BeNeLux Special” of ProduktionNRW.

Especially in times such as the current Covid-19 pandemic, new ways are required to remain competitive. Startups often offer innovative and unconventional solutions that can help companies quickly, especially in these times. As part of this webinar, five startups from the VDMA Startup-Machine network and from the BeNeLux or North Rhine-Westphalia / Germany will pitch their respective solutions.

The event description and agenda can be found via the following link:

Agenda and Registration

22 september | Smart Industry Jaarevents | Regio Oost

Online

Op dit moment zij we druk bezig met de voorbereidingen om te komen tot een mooi programma dat online te volgen is. Een live uitzending onder begeleiding van dagvoorzitter Mark Beumer. Fried Kaanen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie zal een update geven over de huidige economische situatie binnen de maakindustrie, Niki Seelen zal als mainspeaker vanuit haar rol als business developer bij Business Models Inc. inspiratie en praktische tips delen over hoe je in deze onzekere tijd waarde toe kunt voegen door anders naar je businessmodel te kijken en te innoveren. Aansluitend zullen we met een aantal ondernemers uit de regio verder praten over de veranderingen die zij hebben doorgevoerd om hun bedrijfsvoering toekomst bestendig te maken.

Lees verder

23 september | Smart Industry Jaarevents | Regio Zuid

Zuid-Nederland

Hoe kun jij met jouw team de uitdagingen van morgen aan? Hoe vangen jullie samen de gevolgen op van de Corona crisis? En hoe spelen jullie in op de uitdagingen van de snel veranderende, steeds digitalere wereld? Welke vaardigheden hebben je mensen nodig en hoe ziet je organisatie er straks uit? Wij zijn ervan overtuigd dat jouw organisatie deze stappen kan zetten!

Lees verder

25 september | Smart Industry Jaarevents | Regio Noord

Noord-Nederland

Lees verder

29 september | Smart Industry Jaarevents | Regio Noordwest

Online
Smart Industry Noordwest organiseert op 29 september een bijeenkomst voor mkb’ers in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. In eerste instantie zou de bijeenkomst bij het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) in Marknesse worden gehouden. Vanwege corona is ervoor gekozen om de sessie virtueel te laten plaatsvinden.

Lees verder

2 oktober | Smart Industry Jaarevents | Regio Zuid-Holland

Zuid-Holland

Lees verder