Smart Industry talk: zelf aan de slag met cyber security

Het beschermen van productiesystemen tegen digitale hacks en rampen wordt steeds belangrijker. Maar je voorbereiden op inzet van slimme systemen, data delen en machine learning (AI) ook. Hiervoor heeft Smart Industry in tijden van corona de workshop: ‘Zelf aan de slag met data delen en cyber security’ omgezet naar een video zelfstudie.

Onderwerpen die aan bod komen
In de eerste zes video’s wordt er aandacht besteed aan de onderstaande onderwerpen. Indien je behoefte hebt aan een introductie vindt je deze op de webpagina van de cyber securty workshop.

Gedurende het komend halfjaar zullen steeds meer video’s bijkomen. De volgende onderwerpen gaan in op het delen van data en het gebruik van digitale twins tussen equipment (OPC-UA) en in de waardeketen tussen fabrieken middels IDS/Gaia-X.  Ook wordt gewerkt aan het gebruik van machine learning met Jetson AI computers van Nvidia.  De goedkoopste (Jetson Nano)  is vergelijkbaar met de Raspberry Pi (Python programmaring).

Maar let op: voordat je met deze onderwerpen als Intelligence/Machine Learning curve aan de slag gaat, is het van belang om de basis van programmeren in Python van Raspberry Pi te beheersen. Dus start vooral met de eerste zes video’s.  Alle video’s achter elkaar bekijken? Raadpleeg ons YouTube-kanaal: Smart Industy Talk voor de eerste zes video’s.

Aan de slag!
Ga zelf aan de slag en experimenteer met programma’s als Raspberry Pi, I/O en firewalls. Tip: Als je niet zelf aan de slag gaat, ga dan na of er iemand in jouw omgeving is die dat wel zou kunnen en zet in op talentontwikkeling. Meer informatie over de workshop en het downloaden van cursusmateriaal vind je hier.