23 november 2019: Projectteam Smart Industry Hub Noordwest van start

De Smart Industry Hub Noordwest verbindt en stimuleert ondernemers in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland op het gebied van Smart Industry. Op initiatief van ondernemersorganisaties FME en Koninklijke Metaalunie wordt in samenwerking met de Fieldlabs ACM3/NLR, 3DMakersZone, 3DMedical, Bouwlab, R&DO,Techvalley en de CompositesNL en Horizon ingezet op actie. Het projectteam Smart Industry Hub Noordwest is hiermee van start gegaan. Bouke Veldman is de verantwoordelijke en overall projectmanager voor de komende twee jaar. Amber Fiechter maakt deel uit van het projectteam als projectleider om de mkb’ers te verbinden met dit initiatief.

Het projectplan bestaat uit de volgende onderdelen en activiteiten:

 1. Bewustzijn vergroten
  – Website/social media
  – Netwerkmeetings
  – Regionaal jaarcongres
  – Inventarisatievouchers
 2. Haalbaarheid onderzoeken
  – Haalbaarheidsvouchers
  – Infrastructuur bestaande fieldlabs
 3. Samen ontwikkelen
  – Nieuwe Fieldlabs
  – Thematische innovatievouchers
  – Financiering verduurzamen (Digital Innovation Hubs)

De kracht van Smart Industry ligt in het samenwerken en (innovatieve) technologie in te zetten om de maatschappelijke uitdagingen op te lossen. We kijken uit naar samenwerking met zoveel mogelijk ondernemers uit de drie provincies om een zo groot mogelijke impact te maken op het gebied van Smart Industry!