20 november 2019: Smart Industry IoT data en Cyber security eendaagse workshop

De Smart Industry zelf-aan-de-slag workshop “Digitalisering en cybersecurity/awareness op de fabrieksvloer en van productie equipment” is een eendaagse workshop voor Smart Industry geïnteresseerden. Men gaat in die workshop zelf aan de slag met het verzamelen van IoT data uit een PLC en Raspberry Pi’s.  Terwijl men bezig is, worden deze machines de hele dag door een groep studenten op diverse manieren gehackt. Gedurende de dag leert men niet alleen hoe met standaarden als de OPC-UA IoT data wordt opgehaald, maar ook wat het is om gehackt te worden. Gedurende de dag leert men steeds beter hoe aan het internet/intranet gekoppelde productie equipment en hun besturingen tegen cyber hacks beschermd kan en moet worden. Op het einde van de dag zijn de deelnemers in staat hun systeem zodanig dicht te zetten dat de student hackers niet meer binnen kunnen komen, terwijl de deelnemers nog wel hun eigen IoT data kunnen verzamelen. Als voorbeeldcase werken we met een climate controlled warehouse waarbij de hackers alle deuren proberen open te zetten en jij zelf de temperatuur wilt meten en constant wilt houden.

In januari kunnen we deze workshop nog een beperkt aantal keren gratis bij een aantal Fieldlabs geven. Op 17 januari 2020 bij het Fieldlab Hightech Software Cluster op de BIC in Eindhoven met ondersteuning van het Cyberweerbaarheid Brainport, op 24 januari bij het nieuwste Smart Industry Fieldlab Innovatie Cluster Drachten en op 29 januari met ondersteuning van Novel-T in Enschede/Apeldoorn. Smart Industry geïnteresseerden kunnen zich opgeven via info@smartindustry.nl tot een week voor de betreffende data. Per workshop wordt er gewerkt in zes groepen van maximaal vier mensen. U krijgt vijf dagen voor de cursus bevestiging. Bij te veel aanmeldingen wordt er gezocht naar een extra workshopdag. Later komt al het informatiemateriaal van de  workshop, behalve de hacks, beschikbaar als open source materiaal en kunnen private opleiders deze cursus overnemen. Zie ook www.smartindustry.nl/cyber