Vakbeurs Vision, Robotics & Motion groeit verder

Door de groeiende interesse voor robotica, vision technologie en motion control heeft Vision, Robotics en Motion een recordaantal bezoekers ontvangen. 1650 professionals, een stijging van bijna 30%, trokken op 12 en 13 juni naar de Koningshof in Veldhoven, waar Mikrocentrum deze vakbeurs voor de 18e keer organiseerde.

Het werken met robots wordt steeds toegankelijker. Zo zijn er zelflerende robots en robots die aangestuurd worden door gedrag te kopiëren. De ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de samenwerking tussen mens en robot steeds intensiever wordt. De cobot maakt dan ook een opmars. Waar vroeger de robot voornamelijk binnen (grote) productieomgevingen werd ingezet, worden er tegenwoordig steeds meer toegankelijke toepassingen ontwikkeld voor MKB-bedrijven. Dit was terug te zien in zowel het lezingenprogramma als bij de stands en de demopleinen.

Lees het volledige artikel