EMS-bedrijven smart van ontwerp tot eindproduct

Hoe kan de elektronica-industrie intelligente en effici├źnter worden? Tijdens het seminar ‘Smart Industry’ wordt duidelijk dat over de gehele keten mogelijkheden zijn om stappen te maken naar Industrie 4.0. Zo werkt Variass met cobots voor specifieke soldeeractiviteiten en passen zowel Variass als tbp Design for Excellence (DfX) toe. ‘Early involvement’ vanuit de klant blijkt essentieel. Distributeur KVMS pleit voor een grondige analyse van de logistiek binnen EMS-bedrijven. Ook twee standaarden die in de maak zijn voor communicatie tussen de verschillende apparaten in een SMT-productielijn zullen leiden tot grote verbeteringen.

Meer data, meer communicatie, slimmere apparatuur, meer automatisering, het draagt allemaal bij aan het krijgen van een slimmere industrie. Voor de productie van complexe printplaten is een flexibele productie een grote winstfactor. Maar we moeten vooral niet vergeten om ook naar de basis te kijken: het ontwerp.

Lees het volledige artikel