Doorbraak naar een perfecte smile voor iedereen

Over drie tot vijf jaar moet-ie er kunnen zijn: de multi-colour 3D-printer die voor een schappelijke prijs supersnel niet van echt te onderscheiden kunsttanden maakt. Een cocreatieproject binnen het smart industry-fieldlab Multi Material 3D (MM3D) heeft de technische haalbaarheid van zo’n printer aangetoond. ‘Dit gaat miljoenen en miljoenen mensen over de hele wereld echt veel gelukkiger maken.’ Wat nog ontbreekt, is een start-up die er business van gaat maken.

Een mooi gebit, dat wil iedereen. Wasnt is er voor in de mond iets mis mee, dan knaagt dat aan het zelfvertrouwen. Volledig jezelf zijn kan dan niet, simpelweg omdat je het wel laat je tanden bloot te lachen. Kunsttanden – een gebit, kronen, brug of facings – bieden een uitweg uit die ellende. De handgemaakte zijn het summum, maar die zijn peperduur; 500 euro voor een kroon is geen uitzondering. Voor wie zich dat niet kan permitteren, zijn 3D-geprinte tanden een betaalbaarder alternatief.

Lees het volledige artikel