De fabriek van de toekomst

Volgens de Implementatieagenda 2018-2021 moet Nederland in 2021 het meest flexibele en het beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa hebben, maar hoe ziet de fabriek van de toekomst eruit? Ondernemers die benieuwd zijn of ze met hun bedrijf op de goede weg zijn, wat andere bedrijven in hun sector doen en wat de volgende stappen zijn die ze moeten nemen om een echte Smart Factory te worden, kunnen antwoorden vinden door mee te doen aan het Smart Industry Assessment. Concreet, praktisch, en opgetekend uit de praktijk.

De functie van het Smart Industry Assessment is drieledig. Het assessment is een meetlat om te kijken hoe het bedrijf er voor staat, het is een routeplanner om vast te stellen naar welk level de ondernemer wil groeien en welke stappen daarvoor gezet moeten worden. Daarnaast is het een benchmark om het bedrijf te vergelijken met de markt. Het Smart Factory Assessment helpt een ondernemer om een meerjarenplan op te stellen om kansen te benutten die Industrie 4.0 biedt. Het assessment biedt bovendien een kapstok en belangrijke input om een eigen 4.0-roadmap te ontwikkelen. Het Smart Industry Assessment is bedoeld voor alle soorten productiebedrijven in de maak- en procesindustrie.

Lees het volledige artikel