31 juli 2019: Fieldlab Smart Maintenance Techport geopend

Het Fieldlab Smart Maintance Techport in de Academy van Tata Steel is officieel geopend voor gebruik. Het Fieldlab is een proefopstelling voor het ontwikkelen van slimmer onderhoud in de maakindustrie. In het Fieldlab worden processen uit fabrieken gesimuleerd, sensoren getest en installatiedata omgezet in informatie en kennis. Dankzij de koppeling van installatie- en productiedata worden onderhoudsmodellen geoptimaliseerd en wordt falen honderd procent voorspelbaar. Dit leidt tot een optimale inzet van productiemiddelen met een maximale output, tegen minimale kosten. Het Fieldlab is één van de 39 nationale Smart Industry Fieldlabs. Binnen het Fieldlab werken twaalf partijen (bedrijven en kennisinstellingen) samen aan onderhoudsinnovaties.