20 mei 2019: Zelf aan de slag workshop: cyber security op de werkvloer

Smart Industry geeft op vier locaties door het land een eendaagse workshop over cyber security en sensor data delen. Zo kunt u op 5 juni op de BIC in Eindhoven terecht, op 28 juni bij de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, op 9 september bij CAMPIONE in Rijen en op 13 september in Groningen. De workshop is gratis voor mkb’ers en Smart Industry Fieldlab partners (we hanteren een maximum van 24 deelnemers per sessie). Opgeven kan via info@smartindustry.nl (deelnemers krijgen een bevestiging).

De opzet is een concrete uitdaging om met sensoren en een PLC-werkvloer en equipment data te verzamelen met open source systemen en standaards als OPC-UA. Terwijl de deelnemers daarmee bezig zijn, ervaren ze wat het is om gehackt te worden en leren ze steeds beter om hun werkvloer equipment tegen cyberaanvallen in te richten. Doel van de cursus is om de deelnemers kennis te laten nemen en zelfs aan de slag te laten gaan met nieuwe ontwikkelingen zoals open source PLC/IoT-systemen, krachtige software tools en de Industrie 4.0 OPC-UA standaard. Tevens worden deelnemers geïntroduceerd bij de diverse industriële cyberweerbaarheidskringen zoals die in de regio’s momenteel worden gevormd.