2 april 2019: Nederland en Duitsland in gesprek over meekrijgen mkb’er op gebied van digitalisering en AI

Nederland en Duitsland kunnen nog veel van elkaar leren op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Om meer te weten te komen over de huidige ontwikkelingen in Duitsland, gingen Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter FME en Smart Industry en Hans Winter, bestuursvoorzitter Siemens, in gesprek tijdens een high level talkshow. Zij werden vergezeld door Professor Jana Köhler, CEO van DFKI, het Duitse onderzoekscentrum op het gebied van AI. Ook sloot Susanne Dehmel, directielid Bitkom (Duitse ondernemersorganisatie) aan bij het gesprek. Dehmel zit tevens in de enquêtecommissie voor de Duitse Bondsdag AI. Andreas Winiarski, voorzitter en oprichter van Awesome Capital en consultant van Duitse politica Annegret Kramp-Karrenbauer, was de moderator.

Tijdens de talkshow gingen de sprekers in op de huidige AI-ontwikkelingen in Duitsland en gaf Dezentjé aandacht aan de zojuist overhandigde Actie-agenda 2019-2021 en de samenwerking tussen Nederland en Duitsland op het gebied van digitalisering. In de paneldiscussie wisselden de vier leden van gedachten over hoe zij het midden- en kleinbedrijf (mkb) mee kunnen nemen in de digitale transitie en identificeerden ze kansen tot samenwerking.

De talkshow was interactief en vond plaats midden in hal 8 in de TV-studio van Niederlande Nachrichten, waar de panelleden voor een groen scherm werden geplaatst waar continu verschillende achtergronden op verschenen. Niederlande Nachrichten bracht de verzamelde content onder meer dan 200 Duitse media onder de aandacht.