13 maart 2019: Software Competence Center op de Brainport Industries Campus geopend

Software wordt leidend in de ontwikkeling en groei van maakbedrijven

Het Software Competence Center (SCC) op de Brainport Industries Campus is een feit. Op woensdag 13 maart opende het High Tech Software Cluster van Brainport Eindhoven dé plek voor bedrijven uit de maakindustrie om inzicht te krijgen in de veranderende rol van software, te experimenteren met nieuwe technologieën en aan de slag te gaan met innovaties die hun toekomst zeker stellen.

Met ruim 125 aanwezigen uit het bedrijfsleven, van kennisinstellingen en de overheid werd het SCC groots geopend. Paul van Nunen, algemeen directeur van Brainport Development, verwelkomde de gasten. Hij benadrukte de kracht van de Brainport regio waarin samen gewerkt wordt aan de nieuwste ontwikkelingen. ‘’Wat is er mooier dan dat midden in de fabriek van de toekomst, deze campus, software zo’n centrale rol inneemt. Bedrijven uit Brainport begrijpen dat ze zich mee moeten ontwikkelen met de verdere versmelting van hard- en software. Zo blijven we voorop lopen. Summa studenten, die hier de techniekopleiding volgen, leren dat sleutelen net zo veel gaat over moeren en bouten als over encryptie of bijvoorbeeld machine learning.’’

Daarna nam Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van ondernemersorganisatie FME en Smart Industry, het woord. ‘’Het hebben van een Software Competence Center is dan ook op het juiste moment. Praktische samenwerkingen om volop in de technologische ontwikkelingen mee te kunnen doen zijn essentieel, zeker hier in de Brainport regio en al helemaal op de Brainport Industries Campus. Natuurlijk gaat het hier om fysieke productie, maar juist het onderscheid wordt nu met digitalisering gemaakt. En daarmee is het Software Competence Center precies het type Fieldlab dat wij graag succesvol zien worden.’’. Zij nam meteen van de gelegenheid gebruik om de status van Smart Industry Fieldlab middels het Fieldlab schildje uit te reiken aan het Software Compentence Center. Het schildje werd, namens alle leden van het cluster, in ontvangst genomen door Lars Seegers, CEO van Altran.

Tijdens de opening vermaakten de twee illusionisten Rob en Emiel het publiek op spectaculaire wijze door verschillende acts op te voeren. Hierbij werd ook even stil gestaan bij Wereld Pi-dag, waarmee Rob iedereen versteld deed staan.

De opening werd afgesloten met een rondleiding door het Software Competence Center waarbij verschillende software technologieën werden getoond en maakbedrijven op basis van interesses gekoppeld kunnen worden. Voor de opening is ook de nieuwe website van High Tech Software Cluster gelanceerd. Hier vindt u meer informatie over de leden van het cluster, het laatste nieuws en evenementen die in de regio worden gehouden. De nieuwe website vindt u op www.hightechsoftwarecluster.nl.