15 september 2018: TIV maakt Smart Industy tastbaar met slimme 3P’s

 

Slimme processen, Slimme producties en Slimme (eind)producten. Dat zijn de slimme 3P’s die samen met een grote Toekomstcampus centraal staan op de jubileumeditie van TIV. Op 18, 19 en 20 september is de vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg voor de twintigste keer het centrum van de maakindustrie in Noord- en Oost-Nederland. Er doen ruim tweehonderd exposanten mee.

Vorig jaar presenteerde TIV haar vernieuwde concept met focus op kennis en beleving. Dit concept is nu verder uitgebreid met onder andere de introductie van de Slimme 3P’s en de Toekomstcampus.

Concrete toepassingen

Om Smart Industry tastbaar te maken, staat tijdens TIV de toepassing ervan centraal. Maakbedrijven die de beurs bezoeken, vinden hier (toe)leveranciers van technische producten en diensten. “In de tijd van online communicatie is tastbaarheid van de laatste innovaties en noviteiten erg belangrijk”, zegt Gertjan Lammers, adviseur van TIV. “TIV zorgt voor die tastbaarheid. Op de beursvloer zijn drie themapleinen waar de slimme 3P’s centraal staan, door middel van productaanbod, demo’s én kennissessies.”

Slimme processen

Bij Smart Industry gaat het niet alleen om het optimaal functioneren van afzonderlijke processen. De kansen op het gebied van digitalisering liggen in het op elkaar afstemmen van bedrijfsprocessen, maar ook in de keten. In hal 2 wordt op TIV daarom het toepassen van Slimme processen uitgelicht. Bezoekers vinden hier toepassingen die bijdragen aan optimalisatie van processen, op zowel productie- als bedrijfsmatig niveau; systemen voor in en rondom een slimme fabriek en een efficiënte ketensamenwerking. Hier kunnen bezoekers terecht die op zoek zijn naar mogelijkheden om door het inzetten van digitalisering en robotisering een zelfstandig en automatisch proces op te bouwen en uit te breiden. In hal 2 is een apart ingericht themaplein waar exposanten toepassingen voor slimme processen presenteren. Daarnaast bevat het themaplein een centraal gelegen paviljoen voor het delen van kennis en demo’s.

Slimme producties

Machines, maar ook de bijbehorende systemen worden steeds slimmer in het produceren van materialen en het bewerken van producten. Ze bieden mogelijkheden om de productiviteit flink op te voeren. Op TIV vindt de bezoeker deze onder het thema Slimme Producties. Hier bieden de deelnemende exposanten modules, componenten en aanverwante producten voor machines aan. Op TIV worden in hal 4 toepassingen voor Slimme machines uitgelicht. Hier komen bezoekers aan hun trekken, die innovatieve machines zoeken om hun producten met het inzetten van digitalisering en robotisering zo duurzaam mogelijk te produceren. Ook hier is een apart ingericht themaplein met toepassingen voor slimme producties en een paviljoen voor het delen van kennis en demo’s.

Slimme (eind)producten

In hal 5 worden toepassingen en systemen voor Slimme (eind)producten uitgelicht. Bezoekers vinden hier materialen en componenten om klantspecifieke producten te maken. Om een klant ‘het beste’ product af te leveren, is de vraag niet alleen wat het doel van het product is, maar ook waar en hoe het moet functioneren. Daarbij speelt duurzaamheid steeds meer een rol. Deelnemende bedrijven onder Slimme (eind)producten bieden met materialen en componenten oplossingen voor de genoemde vraagstukken aan. Ook hier is er een apart ingericht themaplein met toepassingen voor slimme (eind)producten en een paviljoen voor het delen van kennis en demo’s.